Admitere Scoala de Politie Campina 2010
Admitere Scoala de Politie Campina 2010. Precizari din februarie 2010.PRECIZĂRI LA DATA DE 22.02.2010, pentru sesiunea august 2010.
Detalii si pe site-ul Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar".
Prin adresa Direcţiei Formare Iniţială şi Continuă nr. 315235/15.02.2010, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs 1404 locuri, din care 20 locuri pentru rromi.
Pentru a participa la concursul de admitere candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile legale de recrutare şi criteriile specifice, conform Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 665 din 28.11.2008 privind unele activităţi de management resurse umane în unităţile M.A.I.
Condiţiile legale de recrutare a persoanelor care intenţionează să susţină concurs de admitere în Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea din anul 2010 (care se va desfăşura într-o perioadă ce va fi stabilită ulterior) sunt următoarele:
- să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română scris şi vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie declarate "apt din punct de vedere medical, fizic şi psihic"; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
- să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţa din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
- să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
- nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10, alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
- îndeplinesc condiţiile specifice.
Nu pot candida persoanele care au avut calitatea de poliţist/cadru militar, dacă:
- au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 lit. c), h), i) şi k) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
- au fost trecute în rezervă în condiţiile art. 85 lit. d), i), j), k) şi ale art. 87 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.
Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere sunt următoarele:
- să aibă vârsta de până la 27 ani;
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00;
- să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
- să aibă înălţimea de minium 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, cu excepţia candidaţilor proveniţi din liceele Ministerului Administraţiei şi Internelor, numai pentru examenul susţinut în anul absolvirii.
Detalii privind procedura de recrutare şi alte informaţii de interes vor fi publicate în mod oportun, ulterior, pe site-ul şcolii.
Bursele Dan Voiculescu
Anual, in perioada 1 februarie-1 martie, copiii si tinerii cu performante deosebite in diferite domenii de activitate se pot inscrie la una din bursele oferite de Fundatia "Dan Voiculescu" pentru Dezvoltarea Romaniei, in cadrul programului Burse de studiu.Alte Informatii despre AH1N1
Simptomele gripei porcine sunt asemanatoare cu cele ale unei gripe obisnuite: febra, tuse, senzatia de gat uscat, dureri de muschi, dureri de cap, frisoane, o stare accentuata de oboseala. Exista medicamente care trateaza gripa porcina, insa pentru a beneficia de tratament e nevoie sa va prezentati la medic. Medicamentele antivirale pot reduce simptomele bolii si complicatiile acestora. Pentru a preveni raspandirea virusului, e nevoie sa respectati urmatoarele reguli de igiena:
- acoperiti-va nasul si gura cu un servetel cand stranutati;
- aruncati servetelul dupa ce l-ati folosit;
- spalati-va pe maini cat mai des;
- evitati apropierea de persoanele bolnave.
Se considera ca virusul gripei porcine nu poate rezista mai mult de doua ore in afara corpului, dar este foarte usor sa contamineze multe persoane.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu